0 0
Read Time:4 Minute, 34 Second

By Mai Le

On May 14th, the Chandler Unified School District hosted its second annual celebration of AAPI (Asian American and Pacific Islander) Month at Kim Thao’s Bakery and Food To Go. This event was held in an intimate atmosphere, with the attendance of many government officials, teachers, and administrators from the Chandler Unified School District, opening by a captivating dragon dance performance by Ty Ng.


Vào ngày 14 tháng 5 vừa qua, Khu Học Chánh Chandler đã tổ chức buổi họp mặt mừng tháng Di Sản Văn Hóa Á Châu lần thứ 2 tại tiệm Kim Thao’s Bakery and Food To Go. Sự kiện này được tổ chức trong bầu không khí thân mật, với sự tham dự của nhiều quan chức chính quyền, đại diện thầy cô và ban quản trị của hệ thống học khu Chandler, được mở màn bằng phần trình diễn múa lân ngoạn mục của Ty Ng.


The celebration was graced by the presence of Chandler’s Mayor, Kevin Hartke, and Councilman Matt Orlando. Mayor Hartke warmly welcomed everyone, saying, “The city of Chandler values diversity immensely. We are proud to have the highest percentage of Asian population in Arizona. Councilman Orlando, myself, and the rest of the councilmembers are honored to celebrate and support our Asian friends and community members. You are our people, and that’s important to me.”


Buổi lễ có sự tham gia của Thị trưởng Chandler, ông Kevin Hartke, và Ủy viên Hội đồng thành phố, ông Matt Orlando. Thị trưởng Hartke nhiệt liệt chào đón mọi người đã mở đầu: “Thành phố Chandler rất coi trọng sự đa dạng. Chúng tôi tự hào có tỷ lệ dân số gốc Á cao nhất tại Arizona. Ủy viên Orlando, tôi và các thành viên hội đồng thành phố Chandler rất vinh dự được chúc mừng và hỗ trợ các bạn bè và thành viên cộng đồng gốc Á của chúng tôi. Các bạn là người của chúng tôi, và điều đó rất quan trọng đối với tôi.”


Chandler Superintendent Frank Narducci also shared some impressive news: Chandler Unified School District has roughly 43,000 students in grades PK, K-12, with a student-teacher ratio of 18:1. It is the second largest school district in Arizona, ranked the number one best school district in the state, the number one best school district for athletes, and the sixth best district for teachers in Arizona.


Giám đốc Khu Học Chánh Chandler, ông Frank Narducci, cũng chia sẻ một số thông tin ấn tượng: Khu Học Chánh Chandler hiện có khoảng 43,000 học sinh từ mẫu giáo đến lớp 12, với tỷ lệ học sinh-giáo viên là 18:1. Đây là khu học chánh lớn thứ hai ở Arizona, được xếp hạng là khu học chánh tốt nhất tiểu bang, khu học chánh tốt nhất cho vận động viên và đứng thứ 6 về khu học có nhiều giáo viên giỏi nhất tại Arizona.


The event was a feast for both the eyes and the palate. Guests enjoyed a variety of delicious foods, including eggrolls, stir-fried noodles, beef salad, fried rice, and flan dessert, while listening to speeches from various notable figures, including a teacher, the Principal of ACP High School, and Intel representative Linda Qian.


Sự kiện là một bữa tiệc với nhiều món ăn đậm đà hương Việt. Khách mời đã thưởng thức nhiều món ăn ngon như chả giò, mì xào, gỏi bò, cơm chiên và bánh flan trong khi lắng nghe các lời chia sẻ của những người tham dự, bao gồm một giáo viên, Hiệu trưởng Trường Trung học ACP và đại diện của Intel, bà Linda Qian, đã bảo trợ cho chương trình.


Kim Thao’s Bakery and Food To Go is renowned as one of the best Vietnamese food establishments in the East Valley, famous for its fresh tofu and baguettes made daily, along with many other delectable dishes. Thao, the part-owner, shared exciting plans for the bakery: starting in June, Kim Thao will extend its hours to 7 AM – 8 PM (closed on Wednesdays, and closed early at 3PM on Sunday). The open venue is an ideal place to host small parties such as birthdays, graduations, and meetings.


Kim Thao’s Bakery and Food To Go được biết đến là một trong những tiệm ăn Việt Nam ngon nhất ở vùng East Valley, nổi tiếng với món đậu hũ tươi và bánh mì baguette làm mới mỗi ngày, cùng với nhiều món ăn ngon và food togo khác. Chị Thảo, một trong những chủ tiệm, chia sẻ dự định sắp tới của tiệm: theo lời yêu cầu của nhiều khách hàng, bắt đầu từ tháng 6, Kim Thao Bakery sẽ mở thêm giờ vào buổi tối, từ 7 giờ sáng đến 8 giờ tối (đóng cửa vào thứ Tư và đóng cửa sớm lúc 3 giờ chiều Chủ Nhật). Nơi đây cũng là địa điểm lý tưởng để tổ chức những bữa tiệc nhỏ như sinh nhật, tốt nghiệp và các buổi họp mặt và quý vị có thể thức ăn cho các món tiệc.


For more information, visit Kim Thao’s Bakery and Food To Go located at 2050 N. Alma School Rd., Chandler, AZ 85224 or call (480) 687-9132.


Để biết thêm thông tin, hãy ghé đến Kim Thao’s Bakery and Food To Go tại 2050 N. Alma School Rd., Chandler, AZ 85224 hoặc gọi (480) 687-9132.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Chợ Sài Gòn: CHỢ VIỆT MANG HỒN VIỆT
Next post Buổi Ra Mắt Sách “NGƯỜI MUÔN NĂM CŨ” Của Tác Giả PHẠM GIA ĐẠI

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.